A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már Budapest határában dúl a sertéspestis

Elérte a fővárost is a sertéspestis? Hullanak a vaddisznók a Budapesttel határos budakeszi erdőségben, egész pontosan a Disznóskert nevű, körülkerített erdőrészen. A 444.hu információi szerint már több mint 170 tetemet találtak ezen a területen.
A betegség előfordulását a Nébih megerősítette a portálnak.

– Valóban találtak elhullott vaddisznókat a Budakeszi Erdészet elkerített vadászterületén. Az állategészségügyi szolgálat haladéktalanul megkezdte a vizsgálatot, az még folyamatban van, eredménye a későbbiekben várható. Valóban erős a gyanú az ASP (afrikai sertéspestis) megjelenésére, mivel az elmúlt hetekben több olyan külföldi állampolgár is járt a területen, akik ASP-vel súlyosan fertőzött országból érkeztek – írta a Nébih, hozzátév: az országos főállatorvos elővigyázatosságból, a vizsgálatok megkezdésével párhuzamosan, elrendelte az érintett területen a vaddisznótetemek fokozott keresését.

A sertéspestis megjelenése nagyon aggasztó, mivel veszélyezteti a teljes sertésállományt. Egy nyáron elkészült minisztériumi akciótervben azzal számolnak, hogy a fertőzéssel érintett területen ki kell irtani a teljes háztáji sertésállományt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések