A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Máig hallja lánya halálsikolyát a két éve meggyilkolt Csenge édesanyja

Borzalmas kínok között telnek a mindennapjai Farkas Rózának, annak az édesanyának, aki immár két éve, hogy elvesztette lányát, K. Csengét. Bár a tragédia óta sok idő eltelt, az asszony azóta sem tudta feldolgozni a történteket, nem telik el úgy nap, hogy ne gondolna a lányára.
A napokban volt Csenge halálának második évfordulója, a megemlékezés napján pedig száznál is több rózsával borították be a lány sírját, mivel a faluban mindenkit rendkívül megérintett ez a borzalom. Mint a Blikk is megírta, a fiatal lány holttestét egy vízaknában találták meg 2017. szeptember 3-án. Csenge a halála előtt a szintén a településen élő B. Rolanddal találkozott, aki a vádirat szerint többször arcon ütötte, majd a már eszméletlen lányt a csatornába dobta. Az áldozat halálát fulladás okozta.  

A gyászoló édesanya nemrégiben hazatért a pszichiátriáról, az otthonában kerestük fel. – Most itthon vagyok, de a nap legnagyobb részét ágyban töltöm. Képtelen vagyok dolgozni, így bármennyire is nem akarok, a családom segítségére szorulok – mondta könnyes szemmel az édesanya, hozzátéve: gondozónője és a környékbeliek is mind mellette állnak. Amikor csak tudnak, bekopogtatnak az asszonyhoz.

– Nem tudok kilépni a kapun, mert félek, folyamatosan a lányom cipőjének kopogását hallom, és azt, ahogy sikolt, hogy „anya, anya”! Kint mindez felerősödik – vallotta be zokogva Róza, aki képtelen könnyek nélkül visszaemlékezni. – Rettegek, hogy visszakerülök a pszichiátriára... Nem akarok! – mondta, megmutatva az újságokból kézzel készített kosárkákat, amelyekkel megpróbálja magát elfoglalni.

Csenge halála óta csak az tartja életben, hogy lássa: a bíróság példásan szigorú büntetést szab ki a gyanúsítottra, B. Rolandra (23). Az asszony azonban attól tart, hogy elmeállapotára tekintettel akár tíz évvel is megúszhatja, amit Róza nagyon kevesell egy ilyen súlyos tettért. 

Csenge szobájában minden úgy van, ahogy a halálakor, táskája is a széken pihen /Fotó: Fuszek Gábor
Az elsőfokú tárgyalás szerdán folytatódik Miskolcon, ha ez lezárul, a Debreceni Ítélőtábla folytatja az ügy tárgyalását. Az édesanya aggódik, mert úgy érzi, halott lánya ellen voltak a tanúk, akik szerinte túl jó fényben tüntették fel a gyilkossággal gyanúsított B. Rolandot. 

– Amint a tárgyalás véget ér, és a bíróság kihirdeti az ítéletét, kártérítési pert indítunk az elkövetővel szemben. Védencem élete a lánya elvesztése óta teljesen tönkrement, többek között dolgozni sem tud, ami komoly anyagi kiesést jelent számára – közölte dr. Lichy József ügyvéd. 

Elmeorvosi vizsgálat

A pszichológus megállapította, hogy a gyanúsított gondolkodása körülbelül egy 16 éves kamasz szintjén van sok tekintetben. Feltételezhetően azért dobta Csengét az aknába, mert úgy gondolta, ez a kisebb rossz ahhoz képest, hogy barátnője megtudja, mással randevúzott.

Forrás: blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések