A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarországon tartja éves közgyűlését a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége

Először tartja Magyarországon éves közgyűlését a Fipresci, a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál keretében.
A rangos szakmai szövetség a filmfesztivál meghívására érkezik a borsodi megyeszékhelyre. A közgyűlésre a világ 14 országából várják a filmes szakújságírókat - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Mint írták, a közgyűlésre Miskolcra érkezik a Fipresci vezetősége: Isabelle Danel elnök, Philippe J. Maarek helyettes elnök, Klaus Eder titkár és Alin Tasciyan helyettes titkár is.

A Fiprescit 1930. június 6-án, Brüsszelben alapították a Nemzetközi Filmkongresszus idején, belga, francia és olasz filmkritikusok kezdeményezésére. A szervezet székhelye Münchenben található.

A Fipresci több mint 50 ország csaknem 400 filmkritikusát és filmújságíróját fogja össze a filmkultúra elősegítése, fejlesztése és a szakmai érdekek védelme érdekében. A szervezetnek egyéni és nemzeti szekciókhoz tartozó tagjai is lehetnek. Magyarországot a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya képviseli a szervezetben.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések