A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magatartási problémái miatt verte össze kiskorú fiát egy nádudvari férfi

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a nádudvari férfi ellen, aki dühében durva módon megpofozta a gyermekét. 
A bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban a kiskorú gyermekkel rendszeresen voltak magatartási, illetve viselkedési problémák a helyi általános iskolában, ezért gyakran került sor arra, hogy a pedagógusok a gyermek valamelyik szülőjét behívatták az iskolába.

2019. május 20-án délután a vádlott szintén ezen okból járt bent az iskolában. Hazaérve 17:30 perc körüli időben a lakásukon kérdőre vonta a fiát, majd dühében nyitott tenyérrel kétszer megütötte a gyermek fejének bal oldalát. A vádlott ezt követően újra meg akarta ütni a fejét, azonban a kiskorú védekezésképpen felemelte a bal karját, így az ütés azt találta el.

A sértett a bántalmazás következtében a fején több helyen szenvedett zúzódásos sérüléseket, melyek 8 napon belül gyógyulóak, azonban figyelemmel a sérült testtájékra, az elkövetés módjára, intenzitására, a vádlott szándéka eshetőlegesen 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban büntetővégzés meghozatalára tett indítványt azzal, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések