A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

London jelentősen lemaradt New York mögött a világ vezető pénzügyi központjainak listáján

A csütörtökön ismertetett legújabb globális befektetői felmérés szerint az intézményes piaci szereplők továbbra is New Yorkot tartják a világ első számú pénzügyi szolgáltatási központjának, a ranglistát korábban hosszú évekig vezető London most már jelentős ponthátránnyal áll a második helyen.
Budapest pénzügyi központként betöltött szerepének megítélése a pontszám alapján nem változott, a magyar főváros a lista átrendeződése miatt azonban lejjebb került az új rangsorban.

Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi tanácsadó csoport, a Z/Yen Group 26. alkalommal kiadott félévi ranglistája (Global Financial Centres Index, GFCI) bonyolult, 134 kritériumot és 3360 befektetői értékelést súlyozó mérési módszertannal készült. A cég 104 várost és térséget vizsgált, nullától ezer pontig terjedő értékelési skálán.

A cég Londonban ismertetett új, őszi globális rangsorában az első két helyen álló New Yorkot és Londont Hongkong, Szingapúr és Sanghaj követi a felső ötös mezőnyben. Az első tízben szerepel még Tokió, Peking, Dubaj, Sencsen és Sydney.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések