A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatta a bíróság a nevelőapját bántalmazó férfit

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, és zaklatás vétsége miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. szeptember 27-én egy hónap időtartamra elrendelte F.M.J. gyanúsított letartóztatását.
Az ügyészi indítvány szerint a gyanúsított 2019. szeptember 24-én egy Szabolcs megyei házban előzetes szóváltást követően megütötte nevelőapja fülét, a nyakát szorongatta, majd a konyhából magához vett egy kést és azzal csapkodott a sértett felé. 

Ezután egy másik kést is magához vett, közben többször megrúgta, majd a hosszabb pengéjű késsel egy esetben megszúrta a sértett bal felkarját. A gyanúsított korábban többször megöléssel fenyegette nevelőapját, egy héttel a fenti cselekmény előtt az újabb fenyegetést nyomatékosítva egy késsel hadonászott.

A sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de súlyosabb sérülés is bekövetkezhetett volna.

A bíróság szerint a hasonló jellegű cselekmény miatt korábban már büntetett előéletű gyanúsítottal szemben megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, vagy a sértett befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás további menetét.

A bíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

dr. Resán Dalma sajtószóvivő, Nyíregyházi Törvényszék

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések