A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kövér: magyarok és németek együtt a jövőben is komoly sikerekre hivatottak

A határnyitás emlékezete és az azóta eltelt harminc év tapasztalatai alapján lehet bízni abban, hogy magyarok és németek a barátság és a kölcsönös tisztelet szellemében együttműködve a jövőben is komoly sikerekre hivatottak, és ezzel nagyban hozzá tudnak járulni Európa megerősítéséhez - hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke kedden Berlinben a magyarországi határnyitás 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.
Kövér László kiemelte, hogy a magyaroknak történelmük során azért volt olyan drága a szabadság, hogy a vérüket is hajlandóak voltak ontani érte, mert egyet jelentett az önazonosság,a nyelv és a kultúra megőrzésének lehetőségével.

Ez "így volt 1956-ban és 1989-ben, és így van ma is" - mondta az Országgyűlés elnöke.

Aláhúzta: Európa számos súlyos kihívás előtt áll, amelyeket csak az erők összpontosításával lehet megválaszolni. Azonban "életbe vágó, és Európa jövőjét alapvetően meghatározó kérdés", hogy ez az erőösszpontosítás" "a birodalmi logika szerint", az önállóságát őrizni akaró erők legyűrésével, vagy pedig demokratikus módon, szabad akarattal és a közös érdekekre építve történik-e meg.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések