Hirdessen itt

Komplex egészségügyi szűrővizsgálat indul Debrecenben

Komplex egészségügyi szűrőprogramot indul elsősorban a gyermekek egészséges fejlődése érdekében – jelentette be a Veled kerek a világ! elnevezésű sportnapon Széles Diána alpolgármester.
Hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg 2019. szeptember 14-én, szombaton a Veled kerek a világ! elnevezésű sportnapot a Főnix csarnokban. A szervező Debreceni Sportcentrum 46 óvoda több ezer óvodáskorú gyermekét hívta meg, hogy testközelből ismerhessék meg azokat a sportágakat, amelyeket Debrecenben űzhetnek. Így volt lehetőség az atlétika, a cselgáncs, a kézilabda, a kosárlabda, a labdarúgás, a tollaslabda, a vívás, az amerikai foci és a karate kipróbálására. 

Makray Balázs, a szervező Debreceni Sportcentrum stratégiai és sportszakmai igazgatója azt mondta: hét éve szervezik meg az esemény azért, hogy a gyermekek és szüleik már fiatal korban választhassanak maguknak megfelelő sportágat. Nem mindenkiből válik élsportoló, de fontos, hogy minél többen mozogjanak.
A sportnap megnyitóján Széles Diána alpolgármester arról beszélt, hogy a város mindenben támogatja a sportolni vágyó fiatalokat és családokat. A megfelelő infrastruktúra: sportpályák, kondiparkok létrehozása mellett az egészségmegőrzésnek is központi szerep jut. 

Az alpolgármester bejelentette: Debrecen gondoskodó városként komplex egészségügyi szűrőprogramot indít a Debreceni Egyetemmel és a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézettel közösen. A kezdeményezés lényege az, hogy az iskoláskorú gyermekek kétévente szervezett módon (második osztályban, negyedik osztályban, hatodik osztályban stb.,) egész napos komplex szűrővizsgálaton vehetnek részt, ahol többek között mozgásszervi, hallás- és látásszervi, fogászati, EKG vizsgálatot végeznek el szakemberek, valamint egészségnevelési, életmód-tanácsadási és drogprevenciós előadásokat hallgathatnak meg a fiatalok, amelynek köszönhetően korán felismerhetők lesznek a betegségek. A vizsgálat eredményét a szülők is megismerhetik, így időben tudják az esetleges rendellenességeket kezelni. 
– Debrecen gondoskodó város, és legfontosabb számunkra gyermekeink egészsége. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a debreceni fiatalok minél egészségesebben nőjenek fel, ezért hozzuk létre a központot. Az eredmények arra is használhatók lesznek, hogy a Debreceni Sportcentrummal konzultálva segítséget nyújtsanak a gyermek számára megfelelő sportág kiválasztásában  – fogalmazott Széles Diána alpolgármester.

A komplex szűrővizsgálat az ebben az évben megnyíló egészségügyi centrumban végzik el a Pósa utca 1. szám alatt. A szakmai irányításért a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztő Intézet lesz felelős. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések