A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kokaint akart venni, de csak lisztet és bogyókat kapott: rokonánál bújt meg a drogátverés legújabb gyanúsítottja

Elkapta a rendőrség a 100 millió forint értékben drog helyett lisztet eladó bűnbanda utolsó, sokáig szökésben lévő tagját is – tudta meg a Vasárnapi Blikk.
Információink szerint a 16 éves gyanúsítottra Sátoraljaújhelyen csaptak a le a nyomozók. A kamasz a gyanú szerint segített édesapjának, édesanyjának és testvéreinek, hogy megtévesszenek egy férfit, aki úgy tudta: nagy mennyiségű kábítószert vesz a családtól. A drog helyett azonban csak profin kiporciózott lisztet és erdei bogyókat kapott. Értesülésünk szerint a fiú egy rokonnál bujkált, miután a rendőrség szervezett akció keretében lecsapott a család többi tagjára. 

– A 16 éves fiú bűnsegédi szerepe egyáltalán nem tisztázott még az ügyben, ezért nem értem, miért helyezték letartóztatásba őt is csakúgy, mint a család többi tagját – közölte dr. Lichy József, aki a család jogi képviseletét látja el a bűnügyben. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint F. László öt társával együtt júniusban és júliusban több mint százmillió forintot csalt ki egy tokaji férfitól, akinek négyszeres anyagi haszonnal kecsegtető kábítószer-kereskedelmi ügyletet ajánlott. A lisztért és az erdei bogyókért összesen 80 millió forintot vettek át tőle. A nyomozás megállapította, hogy F. László korábban már kicsalt 23 millió forintot a sértettől. 

5–10 év a bűnpártolás

A rendőrség bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz F. László és társai ellen. Az utolsóként elkapott fiút bűnpártolással gyanúsítják, amelynek büntetési tétele 5–től 10 évig terjed.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések