A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Klímaügyi javaslatokat vittek az államfőnek ellenzékiek

Az ellenzéki parlamenti frakciók képviselői, független országgyűlési képviselők és a Momentum politikusa közösen vonultak a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz pénteken, hogy átadják a klímakatasztrófa megfékezéséről szóló határozati javaslatukat Áder János államfőnek.
A Sándor-palota előtt tartott közös sajtótájékoztatójukon elmondták: azt szeretnék, ha a javaslatukban foglaltakat is képviselné Áder János az ENSZ hétfőn kezdődő klímacsúcsán.

Több képviselő is megdöbbenésének adott hangot, amiért az államfő pénteken egy rádióinterjúban Magyarország kisebb felelősségéről beszélt klímaügyben a világ több országához viszonyítva.

A határozati javaslatot, amelyet az ellenzék az Országgyűlés elé is beterjesztett, Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke, valamint Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje vitte be a Sándor-palotába, ahol az elnöki hivatal főigazgatója vette át a dokumentumot.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések