A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiosztotta a kigyóékat az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék közleménye: reagálás a Demokratikus Koalíció közleményére.
Az Állami Számvevőszék nem vesz részt a Demokratikus Koalíció választási kampányában. Az ÁSZ a vonatkozó törvényi előírások alapján végzi hét párt

– közte a DK – 2017-2018. évekre vonatkozó ellenőrzését.

Az ÁSZ a jogállami normáknak megfelelően minden pártot azonos törvényi előírások és egységes eljárási szabályok szerint ellenőriz. A közpénzekkel való elszámolásra vonatkozó törvényeket pedig a Demokratikus Koalíciónak is be kell tartania.

Minden közpénzből működő szervezetnek – így a pártoknak is – a vonatkozó törvényi előírások szerint biztosítaniuk kell a dokumentumok és adatok biztonságos megőrzését és tárolását a törvényben előírt beszámolási kötelezettség teljesítése, valamint a közpénzekkel való átláthatóság és elszámoltathatóság érdekében. Erre az ÁSZ már tavaly november 20-án felhívta a figyelmet.

Alapvető jogállami érdek, hogy a pártok szabályszerűen, elszámoltathatóan és átláthatóan gazdálkodjanak az adófizetőktől és a támogatóiktól kapott pénzekkel. Az Állami Számvevőszék független a pártpolitikától és nem vesz részt a pártpolitikai kampányküzdelmekben.

Forrás: Demokrata

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések