A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két hajdú-bihari tollasozó indul a junior világbajnokságon

A debreceni Tóth Kristóf és a hajdúszoboszlói Mészáros Petra is rajthoz áll az U19-es korosztály két hétig tartó küzdelmein.
Hétfőn kezdődik a junior (U19) tollaslabda világbajnokság, ahol a magyar csapatban a legfiatalabbként Tóth Kristóf, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola játékosa is pályára lép.

A női együttesben helyet kapott a hajdúszoboszlói Mészáros Petra. A hét fős magyar küldöttségben ott van a pécsi színekben tollasozó Kiss Bene Benjámin is, aki a józsai Gönczy Pál általános iskolában tanult, s pályafutása a debreceni klubnál indult.

Tatárföld fővárosában, a több mint egymillió lakosú Kazanyban a mintegy két héten keresztül tartó világbajnokságon először a csapatverseny során osztanak érmeket, majd az egyéni és páros számokat rendezik meg. 

A 43 ország legjobbjait felvonultató vb-n a mieink hétfőn Kazahsztán, kedden Spanyolország legjobbjai ellen lépnek pályára. Az idei évben az U17-es és U19-es magyar bajnoki címet is begyűjtő, ám még mindig csak 15 éves Tóth Kristóf egyéniben és párosban is érdekelt lesz a csapat vb után, érdekesség, hogy páros partnere a cseh Jan Janostik - aki a negyedik helyen szerepel az U17-es európai ranglistán - külön kérte, hogy a cívisvárosi fiatalemberrel alkothasson egy duót.   

Az október 13-ig tartó világbajnokság előtt Mátyus Tibor a DSC-SI szakosztályvezetője, egyben a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta:

- A csoportmeccsek során a kazahok ellen mindenképp győzelmet várok, a spanyolok ellen egy esetleges siker viszont meglepetés lenne, de ettől függetlenül szoros, kiélezett összecsapásra számítok. Összességében nagyon erős a mezőny, melyből játéktudásuk alapján az ázsiaiak kiemelkednek. Óriási bravúr lenne, ha az első tízben tudnánk végezni. Papírforma szerint egyéniben elsősorban Sándorházi Vivientől várom a legjobb szereplést, hiszen a világranglistán jelenleg a 7. helyen áll. Mivel a sorsolás csak később derül ki, így az esélyekről nem tudok beszélni. Kristóf jó formában, felszabadultan játszhat, hiszen számára ebben a mezőnyben elsősorban a tapasztalatszerzés a cél.

A hazai szövetség elnöke, Csorba József az utanpotlassport.hu honlapon nyilatkozott az esélyekről:

- A legfontosabb az, hogy mindenki a lehető legtöbbet hozza ki magából. A helyzetünk nehéz: Franciaországban kétszázötvenezer, Dániában százezer, egész Európában meg közel egymillió leigazolt játékos van. Nem beszéltem még az ázsiai országokról, akiknek nagyjából százmillió tollaslabdázójuk van – szemben a magyar ezer-ezerkétszázas létszámmal.

A magyar csapat:
Sándorházi Vivien (UTE)
Mészáros Petra (Hajdúszoboszlói TSE)
Kiss Fanni Dóra (Multi-Alarm Pécs)
Tóth Kristóf (DSC-SI)
Kiss Bene Benjámin (Multi-Alarm Pécs)
Nagy Sebestyén (Multi-Alarm Pécs)
Szita Gergő (Multi-Alarm Pécs)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések