A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kaposváron is kikapott, rettenetes idegenbeli sorozatban a DVTK

A labdarúgó NB I 7. fordulójában az újonc Kaposvári Rákóczi hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Diósgyőri VTK-t, amely a legutóbbi tíz vendégjátékából egyet sem tudott megnyerni a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Kaposvári Rákóczi–Diósgyőri VTK 2–0
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 1200 néző. Vezette: Berke Balázs
Gólszerző: Nagy T. (20.), Szakály A. (54.)

Elindulni felfelé. Nem volt kérdés, hogy ez az újonc Kaposvári Rákóczi célja a Diósgyőr elleni bajnokin. A mérkőzést felvezető írásunkban is hangsúlyoztuk, ha a DVSC ellen idegenben első és szombatig egyetlen győzelmét (1–0) megszerző csapat komolyan gondolja, hogy elkerülje a kiesést, muszáj otthon pontokat gyűjtenie.

Az első percekben érezni lehetett, hogy a somogyi csapat ebben a szellemben ment ki a pályára. A Rákóczi birtokolta a labdát, a hazai játékosok sokkal agresszívebben mentek bele a párharcokba, és szinte mindegyiket meg is nyerték. Vachtler Csaba távoli lövése után hördült fel először a hazai közönség, majd néhány perc múlva Nagy Richárd éles beadása után Csiki Norbert maradt le néhány centivel a labdáról – ebből is könnyen gól születhetett volna.

A zöld-fehérek alighanem megérezték, hogy a meccsen lehet keresnivalójuk, és nem fékeztek. Így egyáltalán nem volt meglepő, hogy megszerezték a vezetést. Nagy Richárd megint jól adott be, középen érkezett Nagy Tamás, aki 2011 és 2013 között a Diósgyőr játékosa volt, és bár azóta sok helyen megfordult, aligha volt neki közömbös a szombati ellenfél. Ami biztos: a Rákóczi belső védője remek mozdulattal, nagy erővel fejelt a bal felső sarokba (érdekes módon nem ő az egyetlen kaposvári védő, aki tagja volt valaha a DVTK-nak, hiszen 2007-ben Fodor Marcell is játszott a borsodiaknál). 1–0

És a Diósgyőr? Nos, Feczkó Tamás első meccsén győzelemre vezette a miskolciakat a ZTE FC ellen (1–0), de az első húsz percben nem nagyon lehetett látni, mit szeretnének játszani a vendégek. Olyannyira nem, hogy miközben Ádám Martin folyamatosan megtartotta és jól megjátszotta a labdát, könnyen növelhette volna előnyét a Rákóczi: Beliczky Gergő érzéssel szöktette a védők között kilépő Szakály Attilát, aki már a kapust is kicselezte, csak az üres kapuba kellett volna továbbítania…

De maradt az 1–0.

A ziccert követő percek már a Diósgyőré voltak. Noha időnként úgy tűnt, a piros-fehérek mintha nem mindig értenék meg egymást, egyre többször kerültek a hazai kapu elé, így a Rákóczi hátrébb húzódott, és szervezett védekezéssel próbálta megfékezni az ellenfél támadásait.

Kettős csere a szünetben – a mérkőzés képe, és főleg az eredmény tudatában száz szurkolóból kilencvenkilenc azt mondta volna, Feczkó Tamás változtatott. De nem így történt. Megsérült ugyanis a Kaposvár kapusa, Pogacsics Krisztián, így a Debrecen második csapatából érkezett Slakta Balázs – életében először – első osztályú mérkőzésen léphetett pályára. Ugyancsak sérülés miatt kellett az öltözőben maradnia a korábbi újpesti Nagy Jánosnak, ám a kérdés mégis inkább az volt, tud-e váltani, gyorsítani a játékon a vendégegyüttes.

Nos, a második félidőt is a Kaposvár kezdte jobban. Még tíz perc sem telt el, amikor Ádám Martin úgy fordult be a védővel a háta mögött, mint egy vízilabdázó. A lövését még mentette a kapufa, a kipattanó Szakály Attilához került, aki sokkal jobban összpontosított, mint az első félidei nagy helyzeténél. 2–0

A kétgólos előny szemmel láthatóan feltüzelte a kaposváriakat, akik, ha lehet, még nagyobb elszántsággal folytatták a mérkőzést. Feczkó Tamás nem sokat várt, előbb Korbély Kristófot küldte pályára, majd a jobbhátvéd Polgár Kristóf helyére a center Haris Tabakovicot állította be. Ezzel meg is változtatta csapata felállását, a DVTK minden mindegy alapon próbált támadni.

Az előny túlságosan is megnyugtatta az újonc újoncát: Slakta Balázs ugyanis cselezgetni kezdett és rossz helyre passzolt, de szerencséje volt, megúszta az esetet.

Az utolsó percekben mindent megpróbált a Diósgyőr, a Kaposvár ugyanakkor hősiesen védekezett – de nem emiatt nyert. Hanem azért, mert a mérkőzés nagy részében jobban futballozott, mint ellenfele, így pontszámban beérte borsodi vetélytársát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések