A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

K&H Biztosító: 2,7 milliárd forint adózás utáni nyereség az idei első fél évben

A K&H Biztosító  2019 első fél évében 2,7 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el, ami 19 százalékos növekedés éves összehasonlításban - közölte a K&H bankcsoport az MTI-vel kedden.

Közölték: míg a bevételek 13 százalékkal nőttek, a költségek csak 5 százalékkal emelkedtek a működési hatékonyság javulásának köszönhetően.

A közlemény szerint  Nik Vincke, a K&H Biztosító vezérigazgatója  elmondta: a nem-élet üzletág díjbevétele 26,9 milliárd forint volt, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 32 százalékos emelkedés. Az életbiztosítási üzletág erős üzleti teljesítményt nyújtott a rendszeres, befektetési egységhez kötött (unit-linked) biztosítások (nyugdíjbiztosítással együtt) 44 százalékos éves növekedésével, valamint az egyedi kockázati termékek esetében a 23 százalékos éves emelkedéssel.

A vezérigazgató közölte: a bevétel növekedése a legtöbb üzleti területen a dinamikus üzleti volumen-bővülésnek volt köszönhető, a legerősebb növekedést a bankfióki és alkuszi tevékenységben  tapasztalták. A nem-élet üzletág díjbevételének 32 százalékos éves emelkedése elsősorban a casco és a kis- és középvállalati üzletág dinamikus növekedéséből fakadt.

A  K&H Biztosító mérlegfőösszege - a nemzetközi számviteli szabványok alapján konszolidáltan, nem auditáltan számítva - 179,0 milliárd forintot ért el, saját tőkéje hasonlóan számítva 13,5 milliárd forint volt.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések