Hirdessen itt

Jogerősen nyolc évre ítéltek két szegedi kábítószer-kereskedőt

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön két férfit, aki - penta kristály néven ismert szintetikus kábítószert - pentedront árusítottak a Tisza-parti városban 2015-ben.
A táblabíróság társtettességben elkövetett különösen jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a vádlottakat.

A két férfi 2015. március 20-án este speedet fogyasztott Szegeden, majd kocsiba szállt. Az autót nem sokkal éjfél előtt a rendőrség megállította, majd vér- és vizeletmintát vettek a vádlottaktól, ami igazolta a drogfogyasztást. A járműben a rendőrök a csekély mennyiség felső határát meghaladó kábítószert és új pszichoaktív anyagokat találtak.

Az egyik vádlott azzal bízta meg társát, hogy alkalmanként néhány ezer forintért utazzon fel Budapestre, ahol egy ismeretlentől kábítószert vásárolt, amit utána közösen értékesítettek Szegeden.

2015. július 20-án 410 ezer forintért vásárolt több mint negyed kiló pentedront a fővárosban az egyik vádlott, ezt a szállítmányt azonban nem tudta Szegeden társának átadni, mert a rendőrök egy benzinkútnál elfogták.

A vádlottak által eladott, illetve értékesítésre megszerzett kábítószer hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának legalább 191 százaléka volt.

A táblabíróság döntésével enyhített az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által a vádlottakra kiszabott kilencéves fegyházbüntetésen. Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró az indoklás során elmondta, a bíróság az elsőrendű vádlott büntetlen előéletére, illetve a másodrendű vádlott beismerő vallomására tekintettel látott lehetőséget az enyhítésre.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések