A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jelzés nélküli aszfalthalomnak ütközve halt meg egy motoros, most felelősségre vonták a munkaterület vezetőjét

Hanyag volt a vezető, ezért vesztette életét egy ittas motoros Nógrád megyében. A balesetet azonban nem az alkohol, hanem az úton minden jelzés és figyelmeztetés nélkül otthagyott, az éjszaka sötétjébe beleolvadó aszfaltdomb okozta.
Egy 27 éves, Heves megyei férfit tett felelőssé az ügyészség a motoros haláláért - olvasható közleményükben. A férfi 2018 nyarán egy Nógrád megyei útfelújításon dolgozott területi munkavezetőként. Cered és Szilaspogony között egy 4.1 méter széles, két oldalról sűrű növényzettel határolt úton végeztek felújítást, ehhez egy több, mint három méter hosszú, egy méter magas aszfaltdombot halmoztak fel az úton, ami a szélességének felét elfoglalta. A férfi nem gondoskodott arról, hogy jelezzék az úton álló akadályt, sem jelzőtáblát, sem terelőkorlátot nem tettek ki.

A munkások este elhagyták a területet, és sötétedés után meg is történt a baj. Egy 22 éves, ittas domaházi férfi érkezett motorral este kilenc után. Az egyenes útszakaszon 60 km/h-val hajtott, és a sötétben nem vette észre időben az aszfalthalmot. A motort megdobta az akadály, a férfi a földre zuhant és a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A munkaterület vezetőjének kötelessége lett volna elhatárolni a munkaterületet, és jelezni az akadályt. A 27 éves férfi elismerte a felelősségét, így felfüggesztettet és egy 500 000 forintos bírságot kaphat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések