A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Íjászat: 918 méterre repült a magyar nyíl Amerikában

Mónus József László eredetileg a 907-es pozsonyi csatán aratott magyar diadalra emlékezve 907 méterre szeretett volna lőni, de ezt is sikerült felülmúlnia.
A Nevadában, augusztus végén-szeptember elején megrendezett nemzetközi versenyre utazott el Mónus József íjász és csapata – felesége, Mónusné Ruszin Anna, fia Mónus László, és Prokaj Kiara, az ifjabb Mónus barátnője – írja a Figyelő.

A megmérettetésen Fehér Farkas – ahogy versenytársai hívják Mónus Józsefet – és a többi magyar sikeresen képviselték Magyarországot.

Mónus József felesége három világrekordot lőtt a World Archery szervezte viadalon, a 70 # field kategóriában pedig kifejezett jól teljesített. Prokaj Kiara a Compound flight 39,7 # kategóriában lőtt 687 méternyire. A fiatal lány szintén három világrekordnak számító eredményt lőtt , ráadásul a vadászhegyes kategóriában kétszer is javítani tudott – olvasható a portálon.

Érdekesség, hogy az úgynevezett Robin Hood íj, azaz az angol íjak világrekordlövő tabellájának összes, azaz a 35#(font) -50 és korlátlan erősségben kizárólag magyar zászló leng a lövők nevei mellett, Mónus Lászlónak és édesapjának, a Fehér Farkasnak köszönhetően.

A beszámolók szerint Mónus László nagy csatát vívott a korábbi világrekorderrel, Tony Bagessel, de az ifjabbik Mónus eredményét ellenfele nem volt képes túllőni – derül ki a Figyelő cikkéből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések