A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hosszú Katinka: nem vagyunk egy szinten Shane tanítványával

Úszó, csapattulajdonos, versenyszervező és nagykövet. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának megszaporodtak a teendői, mivel a hamarosan rajtoló International Swimming League-ben (ISL) több fronton érintett. Persze a legfontosabb az, hogy a medencében bizonyítson – külön pikantériát jelent, hogy volt edző-férje, az amerikai Shane Tusup új tanítványával is összecsaphat.
Viharos válásuk után Tusup eltűnt a világ elől, közölte, sohasem tér vissza az úszásba, pár hete mégis így tett. Ráadásul többek között az olasz Ilaria Cusinatót készíti fel, aki nem titkoltan Hosszú riválisa szeretne lenni. Kettejük első összecsapása hamarosan megtörténhet, a rövid pályás ISL-sorozat előtt már a nemzetközi szövetség (FINA) jövő heti, nagymedencés budapesti Világkupáján meccselhetnek. S hogy mit vár ettől Katinka?

– Miért kellene tartanom tőle? Nem vagyunk egy szinten Cusinatóval! – mondta csütörtökön az ISL-sorozat kapcsán megrendezett budapesti sajtótájékoztatón.

Persze megvívott ő már sok nagy csatát, így aligha meglepetés, hogy nyugodtan várja az újabbat. Egyébként pedig lerí róla, hogy remekül van – talán azért is, mert új párjával, Gelencsér Mátéval (33) már a nyilvánosság előtt is bátran mutatkoznak, látszik róluk, remekül megértik egymást.

Persze a fő témát nem kettejük kapcsolata, hanem az ISL-sorozat adta, amely budapesti futamán is ott lesz a Team Iron csapat.  

– Itt egyéni célokat nem lehet kitűzni, mindenki a saját együttesének szerzi a pontokat. Mint tulajdonos és mint minden számot jól úszó versenyző, ott segítek, ahol tudok. Célom, hogy a Team Ironnal bejussunk a Las Vegas-i döntőbe, amely igazi show lesz egy olyan helyen, ahol az úszás még nem járt – magyarázta Katinka.

A jövő heti, Cusinato–Hosszú párharc kapcsán megszólalt a magyar versenyző edzője, Petrov Árpád is. 

– Nem figyelem különösebben a riválisokat, de az idei világbajnoki döntő dobogósait nézve, és az elmúlt 2-3 évből kiindulva másokat emelnék ki Katinka riválisaként, és nem Cusinatót. Láttam már Tusupék videóblogját, hetven másodperc alatt egy részt átpörgettem, de engem nem tudott megfogni. Publicitást hoz a sportágnak, mint például a kínai Szun Jang doppingbalhéja, de a medencében ez már nem számít – mondta a Blikknek Petrov.

A legtöbb magyar Hosszúéknál úszik

Az ISL-sorozatban a budapesti Team Ironban úszik a legtöbb magyar: Hosszú mellett Milák Kristófnak, Jakabos Zsuzsannának, Késely Ajnának, Bohus Richárdnak, Kozma Dominiknak , Szabó Sebasztiánnak, Verrasztó Dávidnak és Gyurta Gergőnek lehet szorítani, míg a londoni csapatot Kapás Boglárka és Bernek Péter erősíti, Cseh László pedig az olaszoknál szerepel.

Forrás: blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések