A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Horror, egy kis vérfürdő, akció és társadalomkritika – 2019 eddigi legjobb filmjei

A mozilátogatóknak sok nagyszerű újdonságot rejtett az idei év, mint például a Bosszúállók: Végjáték és a Volt egyszer egy Hollywood.

Mi

Jordan Peele szürreális, sokszor nevetésbe fulladó horrorfilmje, amelyben Lupita Nyong'o vérvörös színű munkásegyenruhában száll szembe gonosz ikertestvérével. A klasszikus horrorműfaj újszerű látásmódja, amely az elsődleges félelmekkel machinál. Egyszerre kelt félelmet és késztet nevetésre.


Fehér éjszakák

Félsz a sötétben? Talán nem is az a legfélelmetesebb, hanem a napfény. Ennek a gondolatát meri felvállalni a Fehér éjszakák című horror, ami minden ízben eltér a megszokott filmektől a műfajban. Az Ari Aster által megálmodott történetben a svéd nyári napfordulón amerikai turisták csatlakoznak egy vidéki közösség ünnepéhez, legalábbis úgy gondolják. A filmben a hangulat szépen lassan fokozódik, míg végül szinte már robban.


Volt egyszer egy Hollywood

Quentin Tarantino kilencedik filmje, amely a 60-as évekbe repít minket vissza. A film sztárjai, Leonardo DiCaprio és Brad Pitt, akik egy hanyatló színészt és annak kaszkadőrét játsszéá, Margot Robbie pedig magát Sharon Tate-et alakítja.  A közel háromórás film Hollywood aranyéveit hivatott bemutatni viccesen, adrenalindúsan, képileg kiválóan megfogalmazva.


Élősködők

A film, amely a Cannes-i filmfesztiválon elnyerte a legrangosabb díjat 2019-ben, az Arany Pálmát. Az Élősködők egy fekete humorral átitatott társadalom-kritika, egy kis akcióval és vérfürdővel. A történet két családról szól, akiknek az élete kereszteződik, mikor gazdag család otthonában oktatóvá válik, és eltökélt szándéka lesz új életmódját megosztani szegény szüleivel és nővérével.

A magyarországi bemutató: december 5.


Éretlenségi

A film két lány, Molly és Amy eseménydús éjszakáját követi végig az érettségijük előestéjén. Eltervezik, hogy elmennek egy buliba, és menő csajok lesznek egy estére. Éjszakájukat végig kísérik tévedések, és törekvés a szerelemre, ami plátói kapcsolatba fullad.  Olivia Wilde rendezői debütálása dicső fényben mutatja be a női barátságot, tökéletesen tükrözve a korosztályt, mindezt humorosan.


Az oroszlánkirály

A 25 éves Disney klasszikus fotórealisztikus átdolgozása, amely megosztotta a kritikusokat. Az animált verziót sokan úgy tekintik, mint a stúdió legnagyobb filmjét, ezért úgy érzik, nincs szükség a felújításra. Az új film azonban viccesebb, még akkor is, ha felerősíti a sötét jeleneteket. A filmet érő kritikák ellenére ez már a negyedik Disney mozi ebben az évben, és 1 milliárd dollárt (300 milliárd forint) profitot termelt világszerte.


Családi bunyó

Egy tizenéves gót lány története, aki egy megszállott pankrátor-családban nőtt fel. Egy valódi pankrátornő, a WWE-vel szerződésben álló Paige életrajza. Rendezte és írta: Stephen Merchant. Főszerepben Florence Pugh és Dwayne 'A Szikla' Johnson.


Bosszúállók: Végjáték

A végjáték a Marcel hihetetlenül sikeres Bosszúállók sorozatának újabb darabja, amire a mozijegyek 2019-ben a leggyorsabban fogytak el. A Végtelen Háború után a Bosszúállók ismét összegyűltek, hogy rendet tegyenek a világegyetembe, és legyőzzék a gonoszt. A Végjáték varázsa, hogy még mindig képes visszaadni azt az izgalmat, amit a néző az első Marvel filmjénél érzett. Teljesítményével legyőzte az Avatart, és ezzel minden idők legnézettebb mozija lett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések