A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hét bemutató a Váci Dunakanyar Színházban

Hetedik évadát kezdi meg a Váci Dunakanyar Színház hét bemutatóval, amelyből hat produkció a színház falai között lesz látható és egy a V4 fesztivál rendhagyó, négy nyelven bemutatott előadásaként kerül színre - mondta a színház igazgatója hétfőn, Vácon.
Kis Domonkos Márk elmondta, hogy szeptember 21-én induló évadban a színháznak három koprodukciós előadása lesz, a repertoárban megtalálhatóak kortárs és klasszikus darabok is. 

Hozzátette, hogy a színház folytatja a kulturális missziós tevékenységét, amelynek a célja a fiatalok színházi nevelése, mivel a jelenlegi adatok szerint csak 5 százalékuk veszi igénybe ezt a kulturális szolgáltatást. Sokat járunk így a környék iskoláiba is - fűzte hozzá a színházigazgató. 

A Váci Dunakanyar Színház vezetője beszélt arról, hogy jövőre már egy önálló társulatot szeretnének a kőszínházban. Bakos-Kiss Gábor művészeti vezető bemutatta a szeptember 21-én induló évad első darabját, Georges Feydeau Esküvőtől válóperig című bohózatát, amelyből a sajtótájékoztató végén a két főszereplő, Erdélyi Tímea és Karalyos Gábor színművészek előadtak egy rövid részletet. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy április 4-én mutatják be Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című darabját Kis Domonkos Márk rendezésében. 2019 novemberében Sütő András Advent a Hargitán című darabját, 2019 decemberében Mihály Tamás-Horváth Péter Canterbury mesék című művét, 2020 márciusában Lewis Carroll Alice Csodaországban című művét (Thuróczy Katalin fordításában), 2020 áprilisában pedig Szerb Antal VII. Olivér című művét láthatja a közönség - derül ki a teátrum műsorfüzetéből.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések