Hirdessen itt

Folytatódik a Hagyományok Háza táncháza

Szombattól folytatódik a Hagyományok Háza táncháza, az őszi évadban szombat esténként várják a táncolni vágyókat - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.
Az összegzés felidézi, hogy a Hagyományok Háza januárban nagy sikerrel indította el állandó táncházait. A nyári szünet után szeptember 21-én újra indul az őszi évad, októberig méhkeréki román táncokat tanítanak.

Mint írják, az évadnyitó táncházban 1 óráig tánctanítással, utána hajnali 2-ig táncházzal nyílik az évad a Hagyományok Házában.

Galát Péter és Baloghné Vatai Barbara, a Magyar Állami Népi Együttes két egykori táncművésze tanít táncokat, muzsikál többek között a Magos Együttes, a Hencida Vonós Zenekar, a Hencida Moldvai Zenekar, valamint Vizeli Balázs és barátai. A méhkeréki tanfolyamot az Almárium sorozat keretében szervezett bállal zárják a Hagyományok Háza Átriumában. Az esten közreműködnek méhkeréki hagyományőrző vendégek.

A közlemény szerint október 19-től az Észak-Mezőség gazdag tánc- és énekanyagával ismerkedhetnek az érdeklődők. Októbertől nemcsak haladó, hanem kezdő szinten is tanítanak táncokat a Hagyományok Házában.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések