A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Folyamatosan érkeznek a menekültek Görögországba

Újabb menekültekkel teli civil mentőhajó tart Olaszország felé. Az NGO hajó akár ki is köthet Itáliában, miután az új belügyminiszter megpróbál szakítani elődje Matteo Salvini bevándorlásellenes politikájával. Eközben a “Zeit Online” arról számolt be, hogy a német evangélikus egyház saját mentőhajót indítana az illegális bevándorlók megsegítésére a Földközi tengeren.
Újabb illegális bevándorlókkal teli hajó érte el Leszbosz szigetét. Az elmúlt hetekben drasztikusan megnőtt a Görögországba érkező migránsok száma, egy nap alatt volt, hogy több mint 400 menekült jött. A bevándorlók többsége azonban nem a hellén államban akar letelepedni. Törvényesen azonban nem hagyhatják el a dél európai országot. Egyre többen próbálnak meg vonatokon megbújva eljutni másik uniós tagállamba. A migránsok vonattal a balkáni útvonalon keresztül próbálják elérni Nyugat-Európát.

A görög rendőrség folyamatosan razziákat tart a nagyobb repülőtereken, hogy elfogják az embercsempész csoportok tagjait, akik hamis úti okmányokat árusítanak azoknak a bevándorlóknak, akik Nyugat-Európába akarnak eljutni.

Egy pénteki rajtaütés során az athéni repülőtéren több száz lopott vagy hamis útlevelet és személyigazolványt találtak egy felételezhetően román állampolgárságú nőnél. A rendőrség őrizetbe vette a tettest, aki elmondása szerint az okmányokat külföldről csempészte be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések