A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

FIFA gála: Loki-gólnak tapsolt a Scala és a futballvilág!

A DVSC-FTC meccsen fantasztikus ollózással győztes gólt szerző 18 éves Zsóri Dániel kapta a Puskás-díjat.
Hétfőn este a milánói Scalában rendezték a FIFA The Best gáláját, amelynek keretében elsőként a Puskás Ferencről elnevezett díjat is átadták - tizedik esztendeje az év legszebb találatát tüntetik ki ezzel az elismeréssel. 

A díj történetében először volt magyar jelölt: Zsóri Dániel, aki a Loki futballistájaként 2019. febuár 16-án a Ferencváros elleni ollózós góljával bekerült a legjobb háromba, ahol egy tíz tagú szakmai zsűri döntése alapján derült ki, melyik találat lesz a győztes. 

A további jelöltek: 

Lionel Messi (Barcelona - a Betis elleni idegenbeli spanyol bajnoki meccsen elért góljával), Juan Fernando Quintero (River Plate - a Racing Club elleni argentin bajnokin jegyzett lövésével).

A Puskás-díj névadója, Puskás Ferenc dédunokája, Ane is meghívást kapott a gálára.

A nemzetközi szövetség hivatalos Twitter-oldalán is gratulált Zsóri Dánielnek.

A Loki focistája (aki a nyáron a Mol fehérvár együtteséhez szerződött), magyarul mondott köszöntetett a szüleinek, csapattársainak, s mindenkinek, aki segített elindítani azon az úton, melynek - mint fogalmazott - még az elején jár.

- Megtiszteltetés, hogy első magyar futballistaként vehettem át a legnagyobb magyar labdarúgó nevét viselő díjat - mondta Zsóri Dániel, aki élete első NB I-es mérkőzésén, cserejátékosként beállva, a találkozó 93. percében lőtte a Ferencváros elleni rangadó győztes gólját.

Ezzel a góllal nem csupán a játékos, de a debreceni klub, sőt a mérkőzés helyszíne, a Nagyerdei Stadion is bekerült a világ híreinek körforgásába.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések