A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ez akar itt polgármesteri vitát? Arra sem méltatta a debrecenieket, hogy elmenjen a közgyűlésre

Debrecen polgármestere szóvá tette, hogy az a Varga Zoltán, aki vitára hívta őt, nem ment el a most záruló önkormányzati ciklus utolsó közgyűlésére.
Ösztöndíjjal juthatnak majd be a tehetséges helyi gyerekek a Debreceni Nemzetközi Iskolába – a program részletes pályázatáról csütörtöki ülésén döntött egyhangúlag Debrecen közgyűlése.

Papp László polgármester jelezte, ezzel valóra váltják az ígéretüket, a pályázatot október 1-jén szeretnék megjelentetni. A pályázatot a jobbikos Kőszeghy Ábel javaslatára egy 30 napos hiánypótlási idővel egészítették ki.

Az MSZP-s Madarasi István arról érdeklődött, hogy miért a tíz év az alsó korhatár. Öreg János, a nemzetközi iskola igazgatója úgy fogalmazott, ez egy szakmai döntés, a fiatalabbaknál még nem lehet látni azt a fajta tehetséget, amit támogatni szeretnének az ösztöndíjprogrammal.

Papp László hozzátette, a 2020-as költségvetési évben kell majd betervezni a büdzsébe az ösztöndíj költségét, akkorra azonban már ismert lesz a jelentkező és a felvett diákok száma. A polgármester beszélt arról is, hogy az elnyert ösztöndíj a szülők számára semmilyen kiadást, adóterhet nem jelent majd.

Az ülésen nem volt jelen Varga Zoltán önkormányzati képviselő, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás szövetség polgármesterjelöltje,

aki az elmúlt hetekben többször tartott sajtótájékoztatót a nemzetközi iskoláról, most is épp a tanárok fizetéséről érdeklődik a Facebookon. Mint ismert, Varga Zoltán polgármesterjelölti vitára hívta Papp Lászlót.

Debrecen polgármestere Varga Zoltán hiányára Palik László sportkommentátort idézve úgy reagált: „Hová tűnt Damon Hill?  A DK-s politikus tegnapelőtt is a Facebookon tett közzé egy bejegyzést a nemzetközi iskoláról, s nem jelenik meg a közgyűlésen, azaz nem vállalta a vitát."

Balázs Ákos, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője úgy fogalmazott, ez az előterjesztés is azt mutatja, hogy „Debrecenben minden rendben van, csak Varga Zoltán nem”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések