Hirdessen itt

Donald Trump "emberséges" fellépésre kéri Kínát Hongkongban

Donald Trump amerikai elnök pénteken Washingtonban újságíróknak nyilatkozva "emberséges" fellépésre kérte Kínát Hongkongban.
Az amerikai elnök kifejtette: szerinte Kína sokkal erőszakosabban lépne fel Hongkongban, ha Peking nem folytatná a kereskedelmi tárgyalásokat az amerikai kormányzattal.

A kereskedelmi tárgyalásokról szólva Trump megerősítette, hogy a kínai termékekre beígért vámtarifa-emelések vasárnaptól életbe lépnek.

A szeptemberre kilátásba helyezett további tarifaemelésekről kijelentette: ezeket várhatóan szintén életbe léptetik. Hozzáfűzte: az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások újabb fordulóját szeptemberben megtartják.

Az elnök hangot adott egyben azon meggyőződésének is, hogy e kereskedelmi vitából az Egyesült Államok kerül ki majd győztesen. Faggatták az újságírók Trumpot az afganisztáni tálibokkal folytatott tárgyalásokról és az afganisztáni helyzetről is. Trump közölte: Zalmay Khalilzad, az afganisztáni és pakisztáni ügyekkel foglalkozó különmegbízott érdemleges tárgyalásokat folytatott, de még nincs elérhető közelségben a békemegállapodás.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések