Hirdessen itt

Debütál A Pál utcai fiúk a Csokonai Színházban

Igazi sikerdarabbal indítja az évadot a Csokonai Színház. Holnap este mutatják be A Pál utcai fiúk című zenés játékot, mely a közismert Molnár Ferenc-regény zenés színpadi adaptációja Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián szerzőhármas tollából.
A Vígszínház ősbemutatója után robbant be a színházak repertoárjába a darab. Arra a kérdésre, hogy miben rejlik A Pál utcai fiúk sikerének titka Keszég László rendező szerint kézenfekvő a magyarázat. „Grecsó Krisztián remek szövegkönyvet írt, az átiratban egyáltalán nem érződnek a szükségszerű ugrások, kihagyások. A dalszövegek, maguk a zenés betétek remekül illeszkednek a prózai szövetbe, a dalok mind-mind hozzáadnak valamit az élményhez. A zene pedig olyan popzene, ami magával ragadja a közönséget.”

A debreceni előadást hosszadalmas casting előzte meg, ami a nyár elején kezdődött. A darabban játszó fiatalok valamelyest idősebbek, mint az eredeti regényben szereplő fiúk. Molnár Ferenc szereplői 9-10 évesek, a castingra jelentkezők és a kiválasztottak 16 év felettiek, hisz 9-10 éves gyerekekkel nem lehetne egy ilyen kimerítő és rendkívüli fegyelmet igénylő próbafolyamatot végig csinálni. A hangi adottságok mellett a színpadi jelenlétre figyeltek a válogatók.

A darab premierje péntek este 19 órától lesz a Csokonai Színház Nagyszínpadán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések