Hirdessen itt

Caramel szimfonikus koncerttel ünnepli pályája 15. évfordulóját

Szimfonikus koncerttel ünnepli pályafutása 15. évfordulóját Molnár Ferenc Caramel 2020. február 14-én a Papp László Budapest Sportarénában. Az est két vendége Palya Bea és Tarján Zsófia lesz, a szimfonikus hangszerelést Zsoldos Béla készíti az énekes dalaihoz.
"Gyönyörű időszak áll mögöttem, a nehézségekkel és a tapasztalással együtt. A kezdeti sikerek után talán a 2010-ben megjelent Lélekdonor című lemez hozta meg számomra az igazi áttörést, akkor sikerült véglegesen elfogadtatnom magam a szakmával és a közönséggel egyaránt" - mondta Caramel a hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

A kétszeres Fonogram-díjas előadó, dalszerző jövő februári koncertjén Caramel tíz legnépszerűbb dala csendül fel szimfonikus köntösben az ötvenfős Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar előadásában, a többi dalt megszokott zenekarával és vendégeivel fogja eljátszani.

Mint az énekes felidézte, eddig négy alkalommal volt önálló koncertje a Sportarénában. "Amikor 2005-ben megnyertem a Megasztárt, a döntőben is ott énekeltünk. Mindannyian megfogalmaztuk az álmunkat, hogy egyszer önálló esttel akarunk ott állni. Csodálatos, hogy nekem ez már ötödször fog megadatni".

Caramel kitért arra, hogy Palya Beát és a Honeybeastből ismert Tarján Zsófiát egy kicsit lelki társának érzi, azért is hívta őket vendégnek a jövő évi Aréna-koncertre. "Mindhárman képesek vagyunk kiadni magunkból legféltettebb igaz történeteinket a színpadon".

Palya Bea hozzátette, hogy szereti a karakteres, érzékeny szerző-előadókat és Caramel számára ilyen. Kiemelte: december 22-én látható a televízióban a közmédia Petőfi Akusztik-sorozatába készülő koncertje: az A38 hajóra ő hívta el Caramelt vendégnek. Tarján Zsófi kapcsán elhangzott, hogy nemcsak énekes, hanem festőművész-grafikus, ő készítette Caramel legutóbbi lemeze, a két éve megjelent 7 borítóját, és a mostani Aréna-est plakátját is.

A Zeneakadémia docenseként dolgozó, már több mint ötszáz lemezen közreműködött Zsoldos Béla arról beszélt, hogy Caramel ösztönös művész, aki azt kérte tőle, ne csak nagyszabásúak, szívbemarkolóak is legyenek a februári koncertre készülő szimfonikus hangszerelések.

Caramel az MTI-nek elmondta: a szimfonikus hangzás mindig különleges volt számára, neki is voltak már ilyen estjei korábban. "A tizenöt éves évforduló adta magát ahhoz, hogy a rockzenei felállás mellett megint valami mást is csináljunk. Zsoldos Bélát azután kértem fel a munkára, hogy mindketten közreműködtünk Mága Zoltán nagykoncertjén, és láttam, milyen elképesztően gyorsan és profin dolgozik".

Mint kifejtette, a hangszerelés a saját zenekarával előadott számok esetében is más lesz, mint az eddig megszokott, különleges hangszerek és nagyobb vokál szekció mindenképpen várható.

"Odafigyelek a látványra is, lesznek a színpadon táncosok, és lézert, nagy kivetítőt is használni fogunk. A jövő héten állok neki új, nyolcadik stúdiólemezem készítéséhez. Vártam az őszt, számomra ez a leginspirálóbb évszak. Az a tervem, hogy az Aréna-koncertre már megjelentetünk egy EP-t csupa új felvétellel".

A 2005-ben egy televíziós tehetségkutatón aratott győzelmével országosan ismertté vált énekes eddigi albumai közül négy (Dalok - 2005, Nyugalomterápia - 2005, Lélekdonor - 2010, Vízió - 2011) vezette a magyar listát. Számos slágert írt (Szállok a dallal, Várt váratlan, Mennem kell, Párórára, Te vagy aki kell, Maradjon így, Jelenés).

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések