A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bosszúból levágta a haját, másfél órán át verte és rugdosta feleségét egy kaposvári férfi

A Somogy Megyei Főügyészség súlyosabb büntetés miatt fellebbezett annak a kaposvári férfinak az ügyében, aki úgy megverte a feleségét, hogy életveszélyes sérülésekkel kellett kórházba szállítani.
A férfi és felesége magánéleti problémáik rendezése miatt találkozott 2017 karácsonyán. A beszélgetés azonban a férfi részéről rövid időn belül tettlegességig fajult, és közel másfél órán keresztül, kirívó kegyetlenséggel bántalmazta, rugdosta a sértettet, bosszúból egy zsebkéssel még a haját is levágta. A férfi ezután letartóztatásba került, ahonnan megkísérelte rábírni a nőt arra, hogy a feljelentését vonja vissza, és vallja azt, hogy másvalaki bántalmazta, erre azonban a nő nem volt hajlandó.

A Kaposvári Törvényszék 5 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. A Somogy Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be a büntetés súlyosítása érdekében, mivel a különös visszaesőnek minősülő, korábban szintén erőszakos bűncselekmény miatt 4 évre ítélt férfival szemben kizárólag a hosszabb tartamú börtönbüntetéssel lehet megfelelni annak a társadalmi igénynek, amely az erőszakos bűnelkövetők szigorú felelősségre vonására irányul.

A férfit júniusban már 2 év 4 hónapra ítélték jogerősen hasonló bűncselekmény miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések