Hirdessen itt

Börtönbüntetésre ítéltek egy szerb kábítószercsempész sportolót Szegeden

Jogerősen hat év kilenc hónap börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy szerb férfit, aki több mint száz kilogramm hasist próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni 2017-ben.
A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a 40 éves férfit, és a szabadságvesztés kiszabása mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről.

A hazájában sportolóként ismert vádlott 2017 decemberében Koszovóba utazott, ahol a járművében rejtekhelyeket alakítottak ki megbízói. Az autóban hasistéglákat és marihuánát rejtettek el. A férfi feladata az volt, hogy - ezer euró fejében - a kábítószerrel megpakolt gépkocsit Pristinából az ausztriai Linzbe vigye.

A vádlott 2017. december 22-én hajnalban jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A pénzügyőrök szigorított vámvizsgálatot rendeltek el, és 33 csomagban 108,7 kilogramm hasist és 8,5 kilogramm marihuánát találtak nála.

A mintegy 355 millió forint feketepiaci értékű drogszállítmány összes hatóanyag-tartalma a szakértői vélemény szerint a különösen jelentős mennyiség alsó határának mintegy kilencszerese.

A vádlott a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, és az utolsó szó jogán azt mondta, megbánta a történteket.

A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletének a szabadságvesztés időtartamára vonatkozó részét, de úgy döntött, hogy a büntetést nem fegyházban, hanem börtönben kell letöltenie.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések