Hirdessen itt

BÉT - Iránykeresésre számítanak az elemzők

Iránykeresésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta, hogy a magyar piac egészében, így a vezető részvényeknél is oldalazás várható közepes forgalom mellett.

Az üzletkötő szerint a piaci mozgásokra nem lesz számottevően hatással az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer, a Fed szerdai döntése, amelynek értelmében 25 bázisponttal csökkent az irányadó dollárkamatsáv.

Hozzátette, a befektetők csütörtökön az Amerikai Egyesült Államokból érkező hírekre figyelnek: a heti munkanélküliségi adatra, illetve a használtlakás-eladási statisztikára.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában közölte, iránykereséssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. A szerdai emelkedést követően csütörtökön mérsékelt elmozdulásokra számít, az elemző szerint a nemzetközi befektetők is értelmezik a Fed szerdai döntését.

Hozzátette, a vezető részvények közül izgalmas lehet a Mol mozgása, amely szerdán ismét elakadt a 3000 forintos ellenállásban, ha a részvények árfolyamának ezt sikerülne áttörni, akkor a következő ellenállás felfelé 3100 forintnál, lefelé 2900 forintnál húzódik.

Az OTP továbbra is fontos ellenállási szint közelében tartózkodik, amennyiben sikerülne áttörnie a 12 800 forintos szintet, akkor komolyabb tér nyílhat az emelkedés előtt.

A Richter jegyzése a hétfői kereskedésben sikerrel törte át a 4900 forintos szintet, szerdán azonban csak mérsékelt volt a növekedés, az 5000 forintos szint a következő ellenállás, lefelé pedig 4800 forintnál található a következő támasz.

A Magyar Telekom szerdán 435 forinton zárt, az elemző szerint az árfolyam emelkedésére 440 forintos szintig van lehetőség, csökkenésnél pedig a 425 forintos támasz tarthatja meg az árfolyamot.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 333,53 pontos, 0,82 százalékos emelkedéssel, 40 930,24 ponton zárt szerdán, a részvénypiac forgalma 7 milliárd forint volt. A Mol 54 forinttal, 1,83 százalékkal 3000 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 60 forinttal, 0,47 százalékkal 12 750 forintra nőtt, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,93 százalékkal 435 forintra emelkedett, forgalma 89,1 millió forint volt. A Richter-papírok ára 18 forinttal, 0,37 százalékkal 4942 forintra nőtt, forgalmuk 1,8 milliárd forintot ért el.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések