A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bakondi: nőtt a migránsok száma a Nyugat-Balkánon

Az eddigi harmadával nőtt a migránsok száma a Nyugat Balkánon - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A főtanácsadó elmondta, komoly a "terheltség" Bosznia-Hercegovinában, ahol jelentősen romlott a belbiztonsági helyzet.

Idén eddig csak a magyar határon mintegy 7300 illegális határsértőt fogtak el. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt nyolc hónap minden napjára jutott illegális határsértő, és gyakran tömegesen próbálkoztak.


Ennek alapján "nagyon hasznosak, eredményesek és szükségesek azok az intézkedések, amiket a magyar kormány annak idején a kerítés megépítése és a jogi határzár megalkotása időszakában rögzített" - hangsúlyozta.

Bakondi György elmondta azt is, az elmúlt időszakban hangoztatott politikusi vélemények azt támasztják alá, hogy egyre többen felismerik a külső határok védelmének fontosságát az Európai Unióban is, azzal együtt, hogy a "belső biztonság" a határon kezdődik.

"Meg vagyunk arról győződve, hogy változtatni kell az Európai Unió elhibázott migrációs politikáján (...), és ez a változás az európai emberek biztonságát kell, hogy szolgálja" - fogalmazott a főtanácsadó.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések