A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az OECD elismeri a magyar kormány céljait és eredményeit az oktatás területén

Az OECD elismeri a magyar kormány céljait és eredményeit az oktatás területén - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
Schanda Tamás az OECD Education at a Glance című, kedden közzétett kiadványának magyar vonatkozásait ismertetve kiemelte: a magyar felsőoktatás "nemzetköziesítése" jó úton halad.

Kifejtette: a külföldi hallgatók aránya 2010 és 2017 között a magyar felsőoktatási intézményekben megduplázódott, 5-ről 10 százalékra nőtt, ez az egyik legnagyobb bővülés az OECD országai között. A mesterképzésbe beiratkozott külföldi hallgatók aránya pedig mostanra meghaladja a 27 százalékot.

Az elmúlt évtized kedvező tendenciái figyelhetők meg abban is, hogy 2008 és 2018 között jelentősen emelkedett a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya: a 25-34 éves korosztályban a nők körében 28-ról 37 százalékra, a férfiaknál 20-ról 25 százalékra.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár közölte: a jelentés szerint az óvodáztatás nagyon komoly fejlődésen ment keresztül, s mára lényegében teljes körűnek mondható.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések