Hirdessen itt

Az EU nem ismeri el az Ukrajnától elcsatolt területeken tartott orosz választások eredményét

Az Európai Unió nem ismeri el az Oroszország által Ukrajnától illegálisan elcsatolt területeken vasárnap tartott helyhatósági választások jogosságát és eredményét - jelentette ki Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője rövid nyilatkozatában hétfőn.
Az uniós főképviselő hangsúlyozta: bárkiket is választottak meg, az unió nem ismeri el azokat az Ukrajnához tartozó területek lakóinak képviselőjeként.

Az EU határozottan elítéli a Krím félsziget és Szevasztopol nemzetközi jogot sértő, illegális orosz annektálását, és továbbra is támogatja Ukrajna területi egységét és önállóságát - tette hozzá.

Oroszországban vasárnap 16 régió vezetőjét, 13 regionális törvényhozás képviselőit, 22 adminisztratív központ önkormányzati képviselőit és 3 központ vezetőjét választották meg, valamint a parlamenti alsóház négy egyéni választókörzetében tartottak pótválasztást, és mintegy ötven referendumot is megrendeztek. Emellett a krími parlament, illetve helyi települési tanácsok tagjait választották meg az Ukrajnától 2014-ben Oroszország által önkényesen elcsatolt félszigeten.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések