A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az EP katasztrófakárok felszámolására célzó támogatást hagyott jóvá

Az Európai Parlament plenáris ülése jóváhagyta az Európai Bizottság májusi javaslatát, amely szerint Ausztria, Románia és Olaszország összesen 293,5 millió eurós (mintegy 93,9 milliárd forint) támogatást kaphat a területükön 2018 folyamán bekövetkezett katasztrófák okozta károk felszámolására - közölte az Európai Parlament szerdán.
A 645 szavazattal, 18 ellenében és 30 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalás szerint EP-képviselők az Európai Unió Szolidaritási Alapjából (EUSF) származó támogatásból 277,2 millió eurót ítéltek meg Olaszország számára a 2018. októberben és november elején bekövetkezett szélsőséges időjárás okozta károk felszámolására.

Az olasz régiók többségét, az északi alpesi területektől egészen Szicíliáig, ismétlődő, erős széllel kísért heves esőzések sújtották, áradásokat és földcsuszamlásokat okozva. Az ítéletidő emberéleteket követelt, és jelentős károkat okozott.

Az Ausztriában 2018 októberének végén jelentkező szélsőséges időjárás az ország több déli alpesi régióját, különösen Karintiát és a kelet-tiroli régiót sújtotta. A károk felszámolására a képviselők 8,1 millió eurót ítéltek meg Ausztriának.

2018 júniusának közepétől augusztus elejéig Románia északkeleti régióját ismétlődő súlyos esőzések és áradások sújtották, amelyek jelentős károkat okoztak az infrastruktúrában és a háztartásokban, valamint a mezőgazdaságban. A képviselők ezeknek a károknak felszámolására 8,2 millió eurós támogatást hagytak jóvá.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések