A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az anya karjában verte a csecsemőt az apa

A Nagyatádi Járási Ügyészség testi sértés, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat egy 42 éves férfi ellen, aki a rendszeresen bántalmazta hat hónapos csecsemőjét, és a gyermek védelmére kelő élettársát.
A vádlott és élettársa 2016 évtől kezdődően éltek együtt Ötvöskónyiban, ahol közösen nevelték az asszony korábbi kapcsolatából származó három kiskorú gyermekét. 2018 novemberében egy kisfiúk született. Az apa a gyermek sírásától gyakran indulatos lett, ezért többször, 2018 decemberében és 2019 márciusában legkevesebb négyszer bántalmazta csecsemőkorú gyermekét úgy, hogy a sértettnek könnyű sérülései keletkeztek. Az anya igyekezett védelmzeni a csecsemőt, ilyenkor a vádlott őt is megütötte, sőt előfordult, a gyermeket az anya karjában bántalmazta.

2019 áprilisában az édesanyát telefonon hívták, ezért a gyermeket odaadta a vádlottnak. A gyerek azonban sírni kezdett, a férfi ekkor megragadta és megfeszítette a csecsemő jobb felkarját, ami ettől roppanó hangot adott. A vádlott ezt hallva megijedt és nem bántotta tovább. A gyermek jobb felkarcsontja eltört.

Sérüléseit néhány nappal később a családsegítő vette észre a látogatásán. Nyomban feljelentést tett a rendőrségen. A férfi letartóztatását elrendelte a bíróság, míg a gyermekeket kiemelték a családból. Az ügyészség az előkészítő ülésen tett beismerés esetén a vádlott 4 év 3 hónap börtönbüntetésére tett indítványt, valamint kérte a szülői felügyeleti jogának megszüntetését.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések