A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Air France is ajánlatot tett a csődeljárás alá került Aigle Azur légitársaságra

Több potenciális érdeklődő, köztük az Air France is ajánlott tett a csődeljárás alá került második legnagyobb francia légitársaság, az Aigle Azur teljes vagy részleges átvételére.
A francia városokból elsősorban észak-afrikai országokba járatokat indító Aigle Azur csütörtök este jelentette be, hogy szombattól minden járatát törli, és az anyagi helyzete miatt képtelen kártérítést fizetni az utasainak, valamint megpróbál olyan vevőt találni, amely átvenné a cég minden tevékenységét.

Tizennégy részleges vagy teljes ajánlat érkezett - közölte hétfőn a CFDT szakszervezet, miután egyezetett Jean-Baptiste Djebbari francia közlekedési államtitkárral.

"Két fő ajánlatot vitattunk meg a találkozón" - jelezte az Aigle Azur pilótáinak képviseletében Martin Surzur a légitársaság dolgozóinak.

Az üzemi tanács tagjai szerda estig választják ki azt az ajánlatot, amely a leginkább megfelel a cég és a dolgozók érdekeinek.

A francia sajtó az Air France-ban látja a legesélyesebb potenciális ajánlattevőt.

Az egyeztetést megelőzően a francia kormánytag kiemelte: tartós megoldást kell találni az 1200 embert foglalkoztató légitársaság számára

Részleges átvételre tett ajánlatot az Air Caraibes légitársaság többségi tulajdonát birtokló Dubreuil csoport, a Lu Azur, amely jelenleg húsz százalékos részvényese az Aigle Azurnek, illetve az Easyjet, amely a párizsi Orly légitársaságon keresztül szeretné átvenni az Aigle Azur tevékenységeit, valamint a spanyol Vueiling is.

A szombat óta külföldön rekedt utasok sorsa azonban továbbra is bizonytalan. A 19 ezer érintettből 13 ezren még mindig nem tértek haza - jelezte hétfőn a francia kormány.

Az Aigle Azur 11 gépével tavaly 1,88 millió utast szállított és 300 millió eurós forgalmat könyvelt el.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések