Hirdessen itt

Asztalitenisz csapat Eb - Újabb győzelmükkel negyeddöntőben a nők

A magyar női válogatott második mérkőzését is megnyerte, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé az asztaliteniszezők csapat Európa-bajnokságán, Nantes-ban.

Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány harmadik helyen kiemelt együttese szerdán a belga együttes 3-0-s legyőzésével kezdett, csütörtökön pedig az ugyancsak gyengébb játékerőt képviselő fehéroroszok vártak rá.

A magyaroknak elég volt egy meccset nyerniük a csoportelsőséghez, de ők természetesen nem elégedtek meg ennyivel, Póta Georgina, Madarász Dóra és Pergel Szandra is hozta a maga találkozóját - igaz, utóbbi nehezen, 0-2-ről fordítva -, így összességében sima siker lett a vége.

Mindkét nemnél 24 együttes vesz/vett részt a franciaországi kontinensviadalon, a nyolc-nyolc csoportból csak a csoportelsők jutnak tovább, a többiek számára - ahogy a két vereséggel búcsúzó magyar férfiaknak is - befejeződik a torna.

A csoportkör csütörtökön zárul, pénteken rendezik a negyeddöntőket, szombaton az elődöntőket, a finálékra pedig vasárnap kerül sor. A magyar női válogatott következő ellenfele egyelőre nem ismert.

Eredmény:

nők:
C csoport:
Magyarország-Fehéroroszország 3-0

Póta Georgina-Katyerina Baravok 3-0 (1, 7, 5)
Madarász Dóra-Darja Trigolosz 3-1 (5, 8-, 8, 5)
Pergel Szandra-Nagyezsda Bogdanova 3-2 (-2, -11, 7, 9, 8)

szerdán játszották:
Magyarország-Belgium 3-0

kedden játszották:
Belgium-Fehéroroszország 3-1

A csoport végeredménye: 1. Magyarország, 2. Belgium, 3. Fehéroroszország

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések