Ámokfutás a pszichiátrián: több beteget is megölt infúziós állványával egy páciens

A vérontás után egy hónappal egy újabb beteg halt meg Romániában.
A horror a Buzau megyei Sapoca neuropszichiátriai kórházban történt, amikor az egyik páciens egy infúziós állvánnyal négy beteget megölt, kilencet pedig súlyosan megsebesített. Koponya- és agyi sérülései miatt később ketten még életüket veszítették, a Maszol.ro pedig azt írja, hogy hétre nőtt a halálos áldozatok száma.

Az egészségügyi minisztérium szerint az utoljára elhunyt férfi 74 éves volt, komoly műtéten esett át, a súlyos állapotára való tekintettel a kezelés alatt lélegeztetőgépen tartották. A támadás sérültjei közül egyet kezelnek még egy fővárosi kórházban, az ő állapota stabil.

Az intézetben egy alkoholelvonási tünetekkel beutalt 38 éves férfi támadt rá betegtársaira augusztus 17-én éjszaka. A beteg megpróbált elmenekülni, azonban a kapunál rendőrökbe botlott. Az infúziós állványt még akkor is fogta, a rendőrökkel közelharcot vívtak, majd ártalmatlanná tették az őrjöngő férfit. A kórház igazgatója azt mondta, nem voltak olyan előjelek, amelyek előrevetítették volna a férfi pszichotikus rohamát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések