A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A The New York Times helyesbítette cikkét a Brett Kavanaugh főbíró elleni vádaskodásról

A The New York Times című amerikai napilap helyesbítette a hétvégén közzétett cikkét a Brett Kavanaugh főbíró elleni vádaskodásról.  
A lap a cikket kiegészítő információjában közölte: az a Deborah Ramirez nevű nő, akinek a szövetségi legfelsőbb bíróság tavaly kinevezett konzervatív tagja elleni újabb szexuális zaklatási vádat tulajdonította, a barátai szerint egyáltalán nem emlékszik ilyen incidensre. Ramirez nem kívánt nyilatkozni a The New York Timesnak.

A Times két újságírója még szombaton - a napokban megjelenő könyvükre alapozva - közölt cikket, amelyben az az állítás szerepel, hogy Deborah Ramirez még a nyolcvanas évek elején, a Yale Egyetem hallgatójaként részt vett egy kollégiumi házibulin, ahol ő és az évfolyamtársai, köztük Brett Kavanaugh lerészegedtek, és Kavanaugh kikezdett vele, szexuálisan zaklatta őt. 

A lap azt írta: Ramirez ma azt állítja, hogy akkor újonc egyetemista volt, szerény jövedelmű családból került az egyetemre, és a szerinte "kivételezett helyzetű" többi diák azért nem lépett közbe, és azért nevetett a szemük láttára zajló zaklatáson, mert így akarták egyértelművé tenni, hogy nem közéjük tartozó. 

A The New York Times idézte Kavanaugh egykori évfolyamtársát, Max Stiert, aki állítólag tavaly, a Kavanaugh kinevezését megelőző kongresszusi meghallgatás előtt egyes szenátorokat is értesített, akárcsak a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársait arról, hogy ő "látta letolt nadrággal" Kavanaugh-t, de sem a szenátorok, sem az FBI nem foglalkozott az üggyel. Stier ugyan nem kívánt nyilatkozni a lapnak, de a Times kitartott álláspontja mellett, azt állítva, hogy két, neve elhallgatását kérő kollégájától ismeri a történetet.

A lap cikke nyomán még vasárnap több demokrata párti elnökjelölt-aspiráns követelte a főbíró elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) megindítását. A bírát védelmébe vette Donald Trump amerikai elnök is, aki Twitter-bejegyzései egyikében azt hangsúlyozta, hogy az újabb vádakkal próbálják befolyásolni Kavanaugh leendő bírói állásfoglalásait. Az elnök hétfőn újabb mikroblog-bejegyzésben bírálta a lapot. "A The New York Times visszalép a Kavanaugh ellen felhozott állításától" - írta. Hozzáfűzte: "Éppen Kavanaugh bíró az, aki ellen támadást intéznek. Hazugságokkal és hamis hírekkel támadják őt" - írta.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések