A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Nemzeti Énekkar évadnyitó hangversenyt ad az Olasz Kultúrintézetben

Josef Rheinberger, Gyöngyösi Levente és Franz Schubert művei szólalnak meg a Nemzeti Énekkar évadnyitó hangversenyén csütörtökön az Olasz Kultúrintézetben, Budapesten.
A hangversenyen Somos Csaba vezényletével Josef Rheinberger kétkórusos a cappella Esz-dúr miséje és Gyöngyösi Levente Gloriája, a Missa Quinque Auctorum egyik tétele hangzik el. A szünet után a Nemzeti Filharmonikus Zenekar is csatlakozik a kórushoz, akikkel Schubert Esz-dúr miséjét adják elő - közölték a Nemzeti Filharmonikusok (NF) hétfőn az MTI-vel.

A Missa In Es című esten közreműködik Hamvasi Szilvia szoprán, Schöck Atala alt, Szappanos Tibor 1. tenor, Brickner Szabolcs 2. tenor és Pataki Bence basszus.

A Próbatermi vendégség sorozatban szombaton Jean-Marie Leclair, Ludwig van Beethoven, Antonio Vivaldi, Johannes Brahms, Richard Strauss és Igor Sztravinszkij alkotásait hallhatja a közönség az NF 6. emeleti próbatermében a Müpában. A koncert házigazdája Kökényessy Zoltán brácsaművész.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések