A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Modern Art Orchestra vasárnap ad évadnyitó koncertet

A zenekarban játszó komponisták munkáit mutatja be a Modern Art Orchestra (MAO) vasárnapi évadnyitó koncertjén a Budapest Music Centerben (BMC).
A 2019/2020-as évadban olyan zenészek műveit tűzi a zenekar műsorra, mint Ávéd János, Bacsó Kristóf, Subicz Gábor, Korb Attila, Cseke Gábor és Fekete-Kovács Kornél - közölték a szervezők az MTI-vel.

A zenekarban játszó komponisták és hangszerelők big bandre írt munkáit rendszeresen bemutatják szerzői koncerteken és sorra jelennek meg saját lemezeikkel a MAO diszkográfiájában. Az évadnyitó műsor az ő szerzeményeiknek a gyűjteménye, ezzel engedve bepillantást az évad koncertjeinek anyagába.

Az esemény azért is kiemelkedő jelentőségű, mert itt indul útjára a MAO Master Class programja. Az első hazai big band akadémia zeneszerzőknek az Artisjus jóvoltából valósul meg. Keretei között az évadban szeptembertől májusig egy-egy olyan zeneszerző művét mutatják be, - első alkalommal Daniel Hofeckert - akitől eddig még nem játszottak darabot. Az akadémia nyitott, regisztrációhoz kötött, szabadon látogatható alkalmai is lesznek, ahol betekintést engednek a háttérben folyó munkafolyamatok különböző fázisaiba a BMC-ben.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések