A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar színésznő szeme láttára ütötte-vágta kisgyermekét egy jól szituált anyuka

A napokban nagy megtiszteltetés érte Szinetár Dórát: a gyermekek sorsának javítását célul kitűző világszervezet, az UNICEF jószolgálati nagykövete lett. Most egy interjúban mesélt arról, hogyan éli meg a mindennapokban, mikor gyermekbántalmazással találkozik.
A famiily.hu-nak az unicefes felkérés után nyilatkozva elmondta, épp a napokban volt szemtanúja egy ilyen esetnek, amikor egy jól szituált anyuka ütötte-verte 4 év körüli gyermekét egy bevásárlóközpont előtt.

Képzeld, pont a napokban volt egy rémisztő élményem, amikor egy anyukát láttam egy bevásárlóközpont előtt, ahogy ütötte, verte a gyerekét azért, mert az nem állt meg a biciklivel. Nem az autó elé akart kimenni, tehát nem volt életveszélyben, egyszerűen nem csinálta, amit az anyja mondott. És a feltűnően jól szituált anyuka a nagyon drága bicikliről leszállva ütötte-vágta a szerencsétlen, nagyjából 4 éves kicsi fiút, hozzá még üvöltött is. El is indultam, hogy leszedjem a gyerekről, de addigra már 'csak' ordibált vele. Abba nem szólhatok bele, hogy üvöltözik a saját gyerekével. De rettenetes volt ott állni és tehetetlenül nézni.

– mesélte Szinetár Dóra színésznő-énekesnő. Beszélt azokról a kétségekről is, amelyek hasonló helyzetekben a szemtanúkban is megfogalmazódnak:

„Sajnos, csomó olyan helyzetet látok magam körül, ahol tudom, hogy így-vagy úgy, segítségre szorulnának gyerekek, de az embernek nincs joga beleszólni mások életébe.”

A megoldás Szinetár Dóra szerint ez:

„Annyit lehet tenni, hogy megpróbálunk valahonnan hátulról, máshonnan, az alapoktól kezdve beleszólni az emberek gondolkodásába, hogy másképp éljék az életüket. A gyerekekben pedig tudatosítani, hogy ez így nem normális, ez nem egy természetes dolog. De hiszem, hogy van remény, és ha a gondolkodásmódunkon, a kommunikációnkon, a többiekhez való viszonyunkon elkezdünk változtatni, az hatással lesz előbb-utóbb mindenre, és az így felnövekvő generációknak lehetőséget teremtünk egy szebb és jobb világ építésére.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések