Hirdessen itt

A kormány új korszakot vár az unió bevándorláspolitikájában

A magyar kormány új korszakot vár az unió bevándorláspolitikájában - reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének keddi bejelentésére, hogy Trócsányi Lászlónak szánja a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztosi posztot.
A magyar kormány megelőlegezett bizalommal, de határozott elvárásokat támaszt a hamarosan megalakuló új Európai Bizottság iránt - fogalmaz a közlemény.

Közölték: a kormány bízik abban, hogy olyan új Európai Bizottság fog felállni, amely kiegyensúlyozottabb, józanabb uniós vezetést hoz és új korszakot nyit az unió bevándorláspolitikájában is.

A magyar emberek egyértelművé tették, azt várják az új brüsszeli vezetéstől, hogy állítsa meg bevándorlást, védje meg a nemzetek Európáját és a keresztény kultúrát - hangsúlyozzák.

A közlemény kiemeli: Trócsányi László a magyar kormány biztosjelöltjeként, az új Európai Bizottság leendő biztosaként is ezeket az értékeket vallja.

Ezért számítunk rá, hogy megválasztását az Európai Parlament bevándorláspárti erői minden erejükkel megpróbálják majd megakadályozni - írják.

A magyar biztosjelöltnek szánt szomszédságpolitika és EU-bővítés terület az egyik legfontosabb portfólió és lehetőség arra, hogy az Európa Unió újabb tagállamokkal erősödjön. Fontos cél a balkáni országok stabilizálása, a migráció megállítása érdekében is - zárul a közlemény.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések