A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A brit kormány garantálja a kieső EU-támogatásokat

A brit pénzügyminiszter szerint a kormány garantálja azoknak az EU-támogatásoknak a folyósítását, amelyektől az egyes üzleti szervezetek, illetve az Egyesült Királyságot alkotó nemzetek önkormányzatai a brit EU-tagság rendezetlen, megállapodás nélküli megszűnése esetén elesnének.
Sajid Javid a kormányzó brit Konzervatív Párt Manchesterben zajló éves kongresszusának hétfői munkanapján felszólalva kijelentette: a kormány által tett előkészületek révén az ország "készen áll" akár a megállapodás nélküli Brexitre is.

Javid - a Brexit jelenleg érvényes október 31-i határnapjára utalva - úgy fogalmazott: nem az a kérdés, hogy az Egyesült Királyág kilép-e az Európai Unióból, hanem "napok kérdése" a kilépés, megállapodással vagy anélkül.

A pénzügyminiszter kongresszusi beszédében elmondta: megállapodott az üzleti szervezetekkel és az Egyesült Királyság nemzeteinek önkormányzataival arról, hogy London teljes egészében garantálja azokat az összesen 4,3 milliárd fontnak (1622 milliárd forintnak) megfelelő célzott EU-támogatásokat, amelyeknek folyósításával e szervezetek a következő egy évre számoltak.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések