A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vizsgálják, hogy hibáztak-e rózsadombi családirtásnál - Sikolyt hallottak, de nem mentek ki a járőrök

Budapest rendőrfőkapitánya vizsgálatot rendelt el, mert nem megfelelően reagált a Tevékenység-irányítási központ munkatársa a rózsadombi családi tragédiánál.
Mint megírtuk, a 35 éves S. Levente brutális kegyetlenséggel megölte 31 éves párját és négyéves kisfiát, majd magával is végzett. A helyszínelés késő estig tartott pénteken, és csak ezután vihette el a temetkezési vállalkozó koporsókban a holttesteket, köztük a kisfiúét. A gyilkosság részletei már ismertek, az apa párját nyakon, kisfiát pedig többször is mellkason szúrhatta, mielőtt megölte magát.

Azt már tegnap megírtuk, hogy a szomszédok sikolyt hallottak, most a rendőrség közlése szerint érkezett is bejelentés emiatt augusztus 22-én 10 óra 54 perckor, a holttestek megtalálása előtt egy nappal, de nem mentek rendőrök a megadott címre.

Közölték, hogy egy nő hívta a segélyhívót, elmondta, hogy a hajnali órákban furcsa hangokat hallott a szomszédból. A bejelentő azt is elmondta, hogy egész nap nem látta a mellette lévő lakásban bérlőként élő családot. A nyomozás adatai szerint a bejelentést megelőzően 24 órával a család tagjai már nem éltek.

Tegnap a lakás tulajdonosa hívta ki a rendőröket újra, miután az albérlői nem válaszoltak a telefonhívásaira.

A Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese megvizsgálva az előzményeket, úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre.

Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja az intézkedés elmulasztását, ezért vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat megállapította az ügyeletes mulasztását, ezért fegyelmi eljárás indult ellene.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések