A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tőzsde - Pozitív kezdés várható Európában

Enyhén pozitív kezdésre lehet számítani kedden a főbb európai értékpapírpiacokon.
A határidős indexjegyzések alapján a főbb európai tőzsdék 0,2-0,3 százalékos indexemelkedéssel kezdhetik a keddi kereskedést.

Hétfőn az európai tőzsdék nyerséggel zártak, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,44 százalékkal emelkedett. A frankfurti DAX 0,40 százalékkal, a párizsi CAC-40 0,45 százalékkal emelkedett, Madridban 0,34 százalékkal, Milánóban pedig 0,99 százalékkal fejezte be erősebben a tőzsdeindex a hétfői kereskedést. Londonban bankszünnap miatt zárva tartott a tőzsde hétfőn, az index pénteken 0,47 százalékkal csökkent.

Az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek enyhülésének jeleire kedden már Ázsiában is indexemelkedéssel indult a kereskedés, a zárás közeledtével a főbb piacok egy-két százalékos nyereségben jártak. Tokióban egy százalék erősödést mutatott a Nikkei225 index, a sanghaji tőzsde másfél százalékos nyereséget ért el, Szöulban fél százalékos erősödést mutatott az index, a hongkongi viszont 0,2 százalékkal gyengült.

Az olajár szintén a csituló kereskedelmi ellentétek tükrében emelkedett kedden, az európai kereskedési idő kezdete előtt mintegy másfél órával a Brent 0,45 százalékkal hordónként 58,38 dollárra, a WTI szintén 0,45 százalékkal 53,88 dollárra emelkedett a globális kereskedelemben. Hétfőn az olajár egy százalékkal csökkent, sorban a negyedik napot fejezte be alacsonyabb áron.

Az euró árfolyama kedden alig változott, 0,01 százalékkal 1,1101 dollárra emelkedett. Az arany spot ára hat éves csúcs közelében tartózkodik, 0,09 százalékkal unciánként 1528,75 dollárra emelkedett kedden. Az ár 1554,56 dolláron is állt hétfőn, 2013 áprilisa óta a legmagasabb szinten.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések