A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tőzsde - Pluszban zártak a főbb európai piacok

Mérsékelt pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
A frankfurti DAX-30 0,40 százalékos plusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,45 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot. Nyári bankszünnap miatt Londonban zárva tartott a tőzsde hétfőn.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,44 százalékos emelkedéssel zárta a kereskedést.

A pénteki negatív zárás után hétfőn jobbra furdult a hangulat az európai piacokon, annak nyomán, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusok eszkalálódását övező aggodalmak csillapodtak.

Donald Trump amerikai elnök a G7 csúcstalálkozón vasárnap közölte, hogy Kína egy kedvező hangvételű telefonhívással jelezte visszatérési szándékát a tárgyalóasztalhoz. Trump "az egész világ számára nagyon pozitív fejleménynek" értékelte Kína jelzését.

A nagyvállalatok között a nap egyik nyertese a német Lufthansa volt mintegy 2,7 százalékos plusszal.

Ezzel szemben a német Deutsche Wohnen privát lakásbérléssel foglalkozó vállalat 3 százalékos veszteséget szenvedett, miután berlini lapok hétfőn azt közölték, hogy szigorú ingatlanpiaci korlátozásra készül a berlini városvezetés, nagy vitát kiváltó tervei szerint a 2011-es szinten fagyasztják be a lakások bérleti díját.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 1,07 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 1,02 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 1,17 százalék emelkedést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 59 cent (1,00 százalék) mínusszal, 58,21 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára alig változott, 0,17 százalékkal, 2,65 dollárral 1540,25 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1112 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1118 dollár után.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések