A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Stratégiai szerződést kötött a Continental és a Debreceni Szakképzési Centrum

Szakmai gyakorlat, tantárgy fejlesztés, karriertanácsadás: ezeket tartalmazza az együttműködési megállapodás. 
A Debreceni Szakképzési Centrum a Continental Hungary Kft-vel kötött stratégiai szerződést kedden délelőtt: ennek keretében a Debreceni Szakképzési Centrum duális képzést indít a Continentallal közösen.

Az eseményen részt vett Papp László polgármester, Tirpák Zsolt kancellár, Hámori Éva főigazgató, Lukas Juranek ügyvezető igazgató és Makray Réka HR igazgató.

Szakmai gyakorlat, tantárgy fejlesztés, karriertanácsadás: ezeket tartalmazza az az együttműködési megállapodás, amelyet a Debreceni Szakképzési Centrumával kötött a Continental.
A cég debreceni gyárának alapkövét tavaly szeptemberben tették le. A 100 millió eurós beruházással 450 új munkahelyet teremtenek a városban. A jól képzett szakemberek egy része a centrum négy intézményéből kerülhet ki a Continentallal kötött megállapodás eredményeként.

A Brassai lett a Continental bázisiskolája, de a Beregszászi, a Mechwart és a Vegyipari diákjai is részt vehetnek majd a programban, amely már a legkorszerűbb technológia alkalmazására készíti fel őket, az úgynevezett ipar 5.0-ra.

- Az ipar 5.0-ban pedig olyan robotok dolgoznak, akik kooperatívak és az emberrel képesek harmonikus együttműködésben dolgozni. A Continental ezt a legmodernebb környezetet és technológiai teret kínálja - mondta Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellára.
Ehhez kell a Debreceni Szakképzési Centrumnak megfelelő szakembereket biztosítania. Ezt segíti a most aláírt együttműködési megállapodás. A DSZC diákjai 10. osztálytól kapcsolódhatnak be a speciális képzési lehetőségbe.

- Sok dolgot csinálunk együtt az oktatási programban. A diákoknak speciális műhelygyakorlatokat, de lesznek tanárképzések is. De a tanulók részt vehetnek karriertréningeken is - emelte ki Lukas Juranek, a Continental Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.
A rendezvényen Papp László polgármester azt mondta: egy az együttműködés nem csak a Debrecenben tanuló diákoknak jelent karrierlehetőséget, de a város fejlődése miatt is fontos.

- Egy város számára talán az egyik legfontosabb kihívás, hogy a fiataloknak, a diákoknak tud-e reális lehetőséget nyújtani. Tudja-e magát úgy pozicionálni, hogy a diákok válasszák, szeressék azt a várost, és képzeljék el ott az életüket - mondta a polgármester.

A Debreceni Szakképzési Centrum a közeljövőben összesen 12 vállalattal köt majd hasonló megállapodást.

A Continental debreceni üzeme 100 millió euróból, azaz több mint 32 milliárd forintból épült fel a Déli Ipari Parkban. Az új gyárban 450-en fognak dolgozni. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések