Hirdessen itt

Részben Holoda népszerűtlensége miatt oszlatta fel magát a hajdúszoboszlói Jobbik

Közeledve az önkormányzati választásokhoz egyre nagyobb a káosz az ellenzék háza táján. Ezúttal a hajdúszoboszlói Jobbiknak okozott csalódást pártjuk országos vezetése, minekután abban állapodtak meg, hogy a helyi szervezetre bízzák, kit támogatnak polgármesterjelöltnek, majd ezt felrúgva beálltak az ellenzék közös jelöltje mögé. A szoboszlói Jobbik-tagok ezért kiléptek a pártból, ezzel megszüntetve a párt helyi képviseletét.
A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy kilép a Jobbikból a párt hajdúszoboszlói szervezete, ezáltal megszűnik a helyi képviselet. Ennek előzményeiről Jónás Kálmán, a párt önkormányzati képviselője írt közösségi oldalán. Döntésüket azzal indokolja, hogy a Jobbik országos elnöksége átlépve a fejük felett, a baloldal polgármesterjelöltjét, Holoda Attilát támogatja, miközben a párt helyi szervezete Czeglédy Gyulát, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatóját tartja alkalmasnak a városvezetésre, és mögé állnak be. Czeglédit egyébként a MI Hajdúszoboszlóért Egyesület kérte fel, hogy induljon el polgármesterjelöltként, de támogatásáról biztosította a Hajdúszoboszlói Fiatalok Fóruma, a Fidesz–KDNP és az LMP helyi politikusa is.

Mivel a jelenlegi polgármester, Sóvágó László úgy döntött nem jelölteti magát újra, helyette Holoda Attila, Sóvágó alpolgármestere indul, aki a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a DK, a Jobbik, az MSZP, a Szolidaritás, a Párbeszéd, valamint a V21 közös jelöltjeként szerepel majd ősszel. A helyi Jobbik viszont nem támogatja, mert szerintük teljesítménye a nullával egyenlő, sőt még egyetlenegy bizottsági üléseken sem vett részt öt év alatt. 

Korábban azt mondták, rájuk bízzák a döntést

Jónás Kálmán arról is beszámolt, hogy korábban jelezte már az akkori pártelnök, Vona Gábor felé, hogy kialakulóban van egy összefogás. Mint írja: Kértem Gábor véleményét és hozzájárulását, hogy ha a helyzet úgy hozza, egy közös polgármesterjelölt mögött felsorakozhassunk. (Már ekkor felvetődött Czeglédi Gyula neve.) Ő azt mondta, hogy minden település más, a helyi viszonyokat kell figyelembe venni, és ránk bízza, kit támogatunk.

Közeledve az önkormányzati választáshoz, Jónás megkereste az új országos vezetést, akik szintén azt mondták neki, hogy rájuk van bízva, kit támogatnak, most pedig, mint fogalmaz: meglepődtek, hogy éltünk ezzel a lehetőséggel. 

Ezek után az országos vezetés figyelmen kívül hagyva a helyi viszonyokat és a korábban megbeszélteket, az ellenzéki jelölt, Holoda Attila mellett állt ki. Ebben a helyzetben az önkormányzati képviselő szerint nem maradt más választásuk, mint kilépni a pártból, és megszűntetni az alapszervezetet. 

A város érdekében simán feláldozzuk a politikai pozícióinkat – írja, hozzátéve, hogy az országos politikának nem szabadna befolyásolnia a helyi viszonyokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések