A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két tűzoltót kórházba vittek és még mindig izzik a gyúlékony anyag

Tarhoson még mindig izzik a gyúlékony anyag a hétfői hatalmas tűz után. 
Éppen ezért a tűzoltók még kedden délelőtt is jelen voltak a településen, és végezték az oltási munkálatokat. A kár hatalmas – erről dr. Baji Mihály, a település jegyzője tájékoztatott a Facebook oldalán.

Mint ismert, hétfőn délelőtt kilenc óra húsz perckor érkezett a riasztás a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére, amely szerint Tarhoson, a Békési úton, egy hulladékfeldolgozással foglalkozó üzem raktártelepén tűz keletkezett.

A tűzesethez a békéscsabai, orosházi, szeghalmi és gyulai hivatásos tűzoltó-parancsnokságról és a mezőberényi katasztrófavédelmi őrsről, valamint a békési önkormányzati tűzoltó-parancsnokságról vonultak egységek a helyszínre. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította és méréseivel a katasztrófavédelmi mobil labor támogatta.
A munkálatokban összesen tizenegy gépjármű, köztük gépjárműfecskendők és különleges szerek, valamint negyvenegy hivatásos és önkormányzati tűzoltó vett részt. A telep udvarán tárolt bálázott hulladék kapott lángra, a tűz átterjedt a korábban magtárként használt raktárépületre is, amelynek tetőszerkezete és belső szerkezeti elemi teljesen megsemmisültek. A tűz miatt az áramszolgáltatásban is voltak fennakadások, ugyanis a telep közelében megsérült egy nagyfeszültségű kábelt tartó oszlop.

A beavatkozás során az épületet és az égő hulladékbálákat több irányból, földről és magasból mentőre szerelt vízsugarakkal oltották, több órányi munkát követően délután negyed egyre megakadályozták a lángok továbbterjedését, ám az utómunkálatok jelenleg is zajlanak - írja a beol.hu.
A tűzoltóegységek a közelben lévő épületek, a bennük tartózkodók és a környező erdősáv védelme érdekében védősugarakat működtetettek. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végzett, a mért adatok alapján nem volt szükség a településen lakosságvédelmi intézkedésre.

A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A beavatkozás során két önkormányzati tűzoltó a nagy hőterhelés miatt kimerült, őket a mentőszolgálat megfigyelésre kórházba szállította, ám rövid időn belül hazamehettek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések